Quesedilla's
- 1 hele Kip
- Chilibonen, uitgelekt 1 blikje van 200 gram
- Geraspte cheddar kaas 300 gram
- Wraps pak van 6 of 8 grote
- Chilipoeder 3 tl
- Komijn 3 tl
- Kurkuma 3 tl
- Peper en zout naar smaak
Oké, het kost misschien wat tijd voor de voorbereiding, maar als je deze quesadilla’s proeft dan weet je meteen: dit is het elke seconde ploeteren waard! Een feest voor het oog en superlekker. Het mooie aan deze barbecue quesadilla’s is dat ze erg flexibel zijn: je kunt namelijk zelf bepalen wat je erop gooit, waardoor je vegetariërs en mensen met allergieën (of moeilijke eters!) kunt bedienen met een heerlijke barbecue quesadilla. Met wat salsa ernaast smaken deze quesadilla’s zoals in het bekende fastfood restaurant!
Bereiding quesadilla’s op de BBQ
- Allereerst moet je de kip grillen die daarna gebruikt gaat worden als vulling voor de quesadilla’s. Je kunt hiervoor alle denkbare stukken kip kopen, zoals kipfilet’s of kippenbouten, maar wij hebben een hele kip gebruikt. Natuurlijk kan je ook rundvlees gebruiken, of helemaal geen vlees. Champignons zijn een hele goede vervanger voor vlees.
- Maak de kip schoon en die kan je vlinderen in een grote ovenschaal. Dit heet vlinderen omdat je de kip zo opensnijdt dat het in een “open” vlindervorm op de barbecue komt te liggen.
- Marineer de kip – of je vleesvervanger – met olijfolie, komijn, kurkuma, chilipoeder, peper en zout. Doe maar royale hoeveelheden.
- Laat de kip gaar grillen aan beide kanten.
- Maak intussen twee paprika’s schoon, snijd ze in 4 parten en leg die ook op de grill totdat de paprika’s een kleur hebben gekregen. Als ze klaar zijn, snijd je ze in kleine blokjes.
- Nu kan je de salsa maken: Doe de 4 tomaten, de halve komkommer, 1 rode ui, handje koriander, limoensap van een halve limoen, en een halve rode peper in een schaal. Zorg ervoor dat alles goed is fijngesneden en meng het door elkaar. Deze salsa serveer je naast je quesadilla’s.
- Laat de bonen uitlekken, en leg de geraspte kaas klaar.
- Als de kip gaar is, haal het van de barbecue grill en snijd het vlees in kleine stukjes (zie foto hieronder)
- Nu kan je je quesadilla gaan bouwen: Leg op één wrap een laagje kip, wat stukjes paprika, wat bonen, en een laagje kaas. Je kunt er ook wat tomaat bij doen. Daarbovenop leg je nog een wrap, druk alles stevig aan en leg deze quesadilla constructie op de barbecue. Als je een barbecue deksel hebt, dek je barbecue dan af.
- Keer de wrap om op je barbecue.
- Als de kaas gesmolten is en je hebt mooie grill-strepen op je wraps, dan zijn ze klaar.
- Snijd je wrap in 8 stukken.
Geen comments