Ingrediënten
- Speltbloem 175 gr
- Water 60 ml
- Zout naar smaak
- Olijfolie 2 flinke eetlepels
Als je iets voor bij de barbecue wilt maken wat net even anders is dan het gebruikelijk stokbroodje, of pide van de Turk, probeer dan eens BBQ flatbread van speltbloem. Het is niet heel moeilijk om te maken maar wel erg lekker en ook nog eens net even wat minder slecht voor je dan witbrood. Gegarandeerd dat mensen ervan staan te kijken.
- Doe de bloem en het zout in een grote kom.
- Voeg de olie toe en meng met je vingers tot het deeg kruimelig wordt.
- Voeg langzaam het water toe en meng tot het deeg begint te kleven. Als het kruimelig blijft, voeg dan iets meer water toe. Bestuif je werkblad met wat bloem en kneed het deeg tot het glad is en niet meer kleeft aan je vingers.
- Maak één bal van het deeg en dek af met een vochtige doek of natte keukenrol; 15 to 30 minuten laten liggen.
- Verdeel het deeg in 4 bollen.
- Gebruik een deegroller om 1 deegbal uit te rollen op een met meel bestuifde werkblad, maak het niet te dik en niet te dun. Het hoeft niet perfect rond te worden!
- Bestrijk de flatbreads met een klein beetje olijfolie en leg ze direct op de grill van de barbecue, tot het de gewenste kleur heeft.
- Herhaal dit met de resterende flatbreads, stapel ze op elkaar en bedek met een doek om ze warm en soepel te houden.
- Snijd de flatbreads in repen als je ze wilt gebruiken om in saus te dippen
Geen comments