Butcher's Heaven

Butcher’s Heaven

Voor de eerste keer Butcher’s Heaven

Op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni vond voor het eerst Butcher’s Heaven plaats in het Foodcenter in Amsterdam. Op de site staat dit event aangemerkt als een “paradijs voor de carnivoor” met tientallen deelnemende restaurants, verschillende workshops en proeverijen. Klinkt ons als muziek in de oren dus op zondag gaan wij naar Amsterdam-West met een lege maag en gespannen verwachtingen.

Butcher's Heaven

Butcher's Heaven

Butcher's Heaven

Butcher's Heaven

Standje op Butcher’s Heaven

Butcher's Heaven

Een van de vele Green Eggs op Butcher’s Heaven

Wanneer we aankomen, wordt de toon al meteen gezet: buiten komt de grillgeur ons tegemoet, en bij binnenkomst staat de markthal al lekker blauw.

Er is heel veel keus tussen verschillende deelnemende restaurants, en het is echt moeilijk kiezen (klik hier voor de hele lijst). Bij bijna elke deelnemer staat er wel een Green Egg (of zelfs meerdere) en ziet het eten er erg lekker uit. We besluiten eerst even een rondje te lopen in de markthal om te kijken wat er allemaal staat.

Butcher's Heaven

Sommigen hebben Green Eggs opgesteld

Wat opvalt is dat iedere chef met de volste aandacht en passie bezig is met het bereiden van vlees. Dit event gaat over méér dan simpel burgers flippen. Elk stukje vlees ziet er heerlijk uit en de chefs laten hun producten dan ook graag fotograferen.

Butcher's Heaven

Na een aantal rondjes gelopen te hebben besluiten we eindelijk te gaan eten. We beginnen met een heerlijke bavette met een sambalsaus, gevolgd door een sappige hotdog.

Butcher's Heaven

Bavette

Butcher's Heaven

De betere hotdog

De porties die geserveerd worden zijn niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Dat betekent dat er dus genoeg ruimte overblijft om meerdere gerechten te proberen. Wij gaan verder en kiezen voor een pulled pork en gebraden kip.

Butcher's Heaven

Ham deluxe

Een heerlijk hammetje, dun gesneden en met een glaze van bbq-saus. Pure ambacht!

Als toetje nemen we een Jim Beam ijsje (!) met bacon. Bijzonder om te proeven (ook dit recept staat op de site, mocht je het zelf eens een keer willen proberen).

Butcher's Heaven

Gebraden kip

Butcher's Heaven

Jim Beam ijsje met bacon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussen het eten door worden er workshops gegeven waar je aan kunt meedoen, zoals bijvoorbeeld uitbenen, worsten maken, of de BBQ school. Verder zijn er ook proeverijen voor liefhebbers van Jim Beam, rode wijn, en speciaalbier.

Een leuke aanvulling bij het event zijn de verschillende stands die producten verkopen. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, want het varieert van foodproducten zoals sauzen of olijfolie, tot aan boeken, messen, lederen schorten, snijplanken, etc.

Butcher's Heaven

Butcher's Heaven

Workshop op Butcher’s Heaven

Butcher's Heaven

Bar

Butcher's Heaven

Conclusie: als echte barbecue-liefhebbers zijn wij altijd op zoek naar evenementen waar we ons hart op kunnen halen. Op Butcher’s Heaven is dat zeker gelukt. Veel gerechten, lekker eten, écht vlees, zorgvuldig bereid, en natuurlijk: like-minded mensen! Als dit volgend jaar weer georganiseerd wordt dan zijn ook wij weer zeker van de partij!

Butcher's Heaven

Butcher’s Heaven Bulletin

Butcher's Heaven

Butcher's Heaven

Geen comments

Laat een antwoord achter

UA-65063694-1