gegrilde paprika's van de grill cheesy bijgerecht

Cheesy paprika’s van de grill

 • 25 minuten
 • 5 ingrediënten

Ingrediënten

 • 2 Paprika's (wij hebben een gele gebruikt) 1 paprika is goed voor 4 partjes
 • Een derde van een bakje smeerkaas naar keuze (wij hebben er één gebruikt met knoflook en kruiden)
 • Chilipoeder 2 tl
 • Geraspte kaas (wij hebben een chilicheese gebruikt, maar dit kan ook een cheddar cheese zijn, belegen kaas, oude kaas... De keus is aan jou).
 • Peper en zout naar smaak

 

Dit bijgerecht is heerlijk bij vis en kip en kan je in een handomdraai maken. Gegrilde cheesy paprika’s zijn lekker smokey van smaak en de vulling maakt ze extra om van te smullen. Gegrilde paprika’s zijn van zichzelf lekker knapperige van de grill, en met een romige vulling zijn deze cheesy paprika’s van de grill een perfecte combinatie!

 

Bereiding

 1. Snijd de paprika in 4 partjes en verwijder de pitjes.
 2. Doe de smeerkaas, de geraspte kaas, en de kruiden in een klein schaaltje en mix tot alles goed verdeeld is tot een glad beslag.
 3. Vul de paprikapartjes met de cheesemix. Als je nog een extra bite wilt dan kun je ze nog toppen met een beetje parmezaanse kaas!
 4. Leg je de partjes paprika op de grill op een deel wat niet direct boven de houtskolen ligt. Je wilt voorkomen dat de onderkant van de paprika zwart is terwijl de kaas erbovenop nog niet gesmolten is. Laat ze ongeveer een kwartier liggen totdat de kaas een beetje gesmolten is. De laatste 5 minuten kun je de partjes wel direct boven de houtskolen leggen tot de onderkant van de paprika een beetje kleur heeft gekregen.
 5. Als je geen barbecue aan hebt staan, dan kan kan dit ook maken met een grillpan. Smeer de onderkant van de paprika’s in met een klein beetje olijfolie en leg de paprika’s op de grillplaat op medium vuur.

Geen comments

Laat een antwoord achter

UA-65063694-1