Aubergine bbq barbecue van de grill

Authentieke Aubergine van de grill

  • 15 minuten
  • 4 ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 middelgrote aubergine is goed voor een bijgerecht voor 2 personen, in dunne plakken over de lengte (kan met een schilmes of een kaasschaaf, maar gewoon dun snijden met een mes kan ook)
  • Olijfolie om te bestrijken
  • gedroogde oregano 3 tl
  • zout en peper naar smaak

 

Aubergines van de grill zijn echt onweerstaanbaar lekker, goed voor de vitamientjes, en weer eens wat anders dan een stokbrood met kruidenboter als bijgerecht. Naast het feit dat aubergines fantastisch smaken bij elk stukje vlees en elke vis, zijn ze echt heel makkelijk te bereiden, je hoeft je hand er niet voor om te draaien. Met 3 ingrediënten kan je namelijk al klaar zijn! Voor een echt lekkere bite kun je ervoor kiezen om eerst je vlees of vis de grillen, en zodra die gaar zijn; van de grill te halen, en de aubergineplakken op diezelfde plek op de grill te leggen. Op deze manier pakken ze extra smaak op.

Bereiding aubergine voor op de BBQ

  1. Snijdt de aubergine in plakken van ongeveer de dikte van 5 mm.
  2. Bestrijk elke plak aubergine aan beide zijden met een beetje olijfolie, en bestrooi beide kanten met de oregano, peper en zout naar smaak.
  3. Leg de aubergineplakken direct boven de hete kolen en grill ze een minuut of 5 á 10. Het lekkerst zijn ze als ze een goede kleur hebben, maar nog wel sappig zijn, je wilt namelijk voorkomen dat ze uitdrogen.

Geen comments

Laat een antwoord achter

UA-65063694-1