Ingrediënten
- Zoete paprika's 2
- Haloumi kaas, in platte blokjes 1 pak
- Olijfolie om mee te bestrijken
- Mediterraanse rub of oregano 2 tl
- Zout en peper naar smaak
- satéprikkers zoveel als nodig
Dit gerecht was echt de grootste topper tijdens een avondje vegetarisch barbecueën met vrienden. Dat komt vooraal door de halloumi, maar helaas weet niet iedereen wat halloumi is en waar je het kunt halen. Halloumi is een kaas die je kunt grillen omdat het niet smelt. Het leent zich uitstekend voor gerechten waarin je vlees wilt vervangen. Wij hebben in de grote supermarkten geen halloumi kunnen vinden, maar bij de Turkse groenteboer hebben ze het gelukkig in overvloed. Dit recept met halloumi en gegrilde paprika kebabs is maar één van de vele manieren om halloumi te bereiden.
Bereiding halloumi en gegrilde paprika kebabs
- Snijd de halloumi in platte plakjes
- Snijd de zoete paprika’s in ringen
- Doe 2 om 1 halloumi en paprika (of andersom) aan één satéprikker
- Doe in een schaaltje wat olijfolie, onze Mediterraanse rub (of oregano) en zout en peper naar smaak
- Bestrijk alls met de olijfoliemix
- Leg de satéprikkers direct op de barbecue tot de halloumi een mooie bruine kleur heeft gekregen
- Serveer met een lekkere salade erbij en genieten maar
Geen comments