Ingrediënten
- Gehakt 150 gram per burger
- ei 1
- Broodkruimels 3 el
- Jalapeno pepers ongeveer 2, of ongeveer 15 plakjes uit een potje
- Komijn 1/2 tl
- Worcestershire saus 1 el
- Peper en zout naar smaak
- Cayennepoeder 1,5 tl
- Paprikapoeder 1 tl
- Burgerbroodjes 1 pp
- Inhoud burger cheddar kaas, saus, sla, tomaat, bacon....
Wow! Deze burgers smaken écht goed. Op elke barbecue zijn deze jalapeno burgers absoluut een favoriet. Een beetje pittigheid kan geen kwaad, je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Jalapeno’s kun je vers gebruiken, maar je kunt ook prima ingeblikte (of natuurlijk uit een pot) jalapeno pepers gebruiken.
Bereiding BBQ jalapeno burgers
- Doe het gehakt in een grote schaal.
- Doe alle overige ingrediënten in dezelfde schaal en mix alles met je handen totdat alles goed gemengd is.
- Maak nu gelijke bolletjes van de mix. Wij hanteren 150 gram per broodje.
- Gebruik een burgerpress om je burgers perfect te pressen. Als je die niet hebt, leg het bolletje op een bord, en druk het plat met je hand. Spatel de burger daarna los van het oppervlak. Zorg ervoor dat de burger overal even dik is, om te voorkomen dat één kant zwart wordt terwijl de andere kant niet gaar is.
- Leg nu de burgers op de barbecue. Het beste is om een “hellend” hoopje kolen te hebben in je barbecue: Aan de ene kant van de barbecue meer kolen dan aan de andere kant. Op die manier kun je de burgers verplaatsen wanneer ze meer of minder hitte nodig hebben. De burgers hebben ongeveer 10 tot 15 minuten nodig om gaar te worden.
- Als de burgers klaar zijn, kun je je broodje bouwen: Onderop saus naar keuze, daarna de burger. Daarbovenop kun je de burger bouwen zoals jij hem wilt: bacon, cheddar kaas, tomaat, sla… Maak ‘m je eigen!
Geen comments