kalfslende bbq3

Kalfslende van de BBQ

 • 75 minuten
 • 4 ingrediënten

Ingrediënten

 • Kalfslende vlees 2 kilo
 • Peper en zout naar smaak
 • Mediterraanse rub in olijfolie uit de losse pols bestreken met een kwast
 • Paprikapoeder Stukje vlees royaal bedekt

Als je zin hebt in een lekker stukje vlees van de barbecue zonder al teveel te moeten nadenken of de hele tijd in de weer te moeten zijn, dan is kalfslende van de barbecue DE uitkomst. Dit stukje BBQ vlees heeft meerdere voordelen: het is premium vlees, het is mager vlees, het is niet moeilijk om voor te bereiden, én het is binnen een niet al te lange tijd gaar. BBQ vlees maken is makkelijker dan je denkt.

Waar kan je het beste kalfslende kopen? Waarschijnlijk bij je lokale slager of Turkse slager. De supermarkten zullen het doorgaans niet op voorraad hebben. Het is niet goedkoop, maar het is het zeker waard!

Bereiding BBQ kalfslende vlees

 1. Bedek je stukje kalfslende royaal met paprikapoeder, peper en zout.
 2. Doe de kalfslende in een grote ziplock bag of wikkel ‘m in met plastic folie. In principe is het hoe langer het kan intrekken hoe beter, maar als je geen tijd meer hebt, dan is dat niet heel erg als de kruiden niet zo lang intrekken.
 3. Leg je kalfslende direct boven de kolen met de vette kant (de witte kant) naar boven.
 4. Grill de kalfslende lang genoeg totdat het een knapperige buitenkant heeft gekregen, draai je stuk vlees om en doe hetzelfde met de andere kant.
 5. Als de buitenkant een mooie knapperige kleur en textuur heeft gekregen, haal je het vlees van de barbecue en leg je het op en snijplank. Pak een vlijmscherp mes (hij moet echt goed scherp zijn) en snijd het vlees in dunne plakken.
 6. Leg nu de plakken weer direct boven de kolen en bestrijk je lappen met Mediterraanse rub in olijfolie totdat ze gaar zijn.

 

Kalfslende

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

2 comments

Laat een antwoord achter

UA-65063694-1