Pittige-chickenwings-hotwings

Pittige fingerlickin’ chickenwings

 • 55 minuten
 • 7 ingrediënten

Ingrediënten

 • Chickenwings/kippenvleugels 1,5 kilo
 • Barbequesaus naar keuze een schaaltje vol
 • Chilipoeder 3 tl
 • Peper en zout naar smaak
 • Gedroogde rozemarijn 3 tl
 • Kipkruiden (mag uit een pakje, maar kan je ook zelf mixen met komijn, knoflookpoeder, paprika, koriander, chili, kurkuma, zwarte peper, kaneel, kerrie massala en nootmuskaat). Hoeveelheid? Genoeg om elke chickenwing rijkelijk te voorzien uit de losse hand
 • Optioneel: bosje rozemarijn 10 takjes minimaal

 

Chickenwings zijn een favoriet bij het hele gezelsschap, zowel jong als oud. Gedoopt in een heerlijke marinade zijn deze vleugeltjes makkelijk te maken, snel gaar en kun je ze daarna met je vingers eten. Het enige puntje van aandacht is dat je ze niet te lang op de barbecue moet laten staan, dus vaak moet draaien, en je ervoor moet zorgen dat het velletje niet op de grill blijft plakken. Het velletje is namelijk het lekkerst, dus het zou zonde zijn als dat verloren zou gaan!

 

Bereiding

 1. Leg de kolen in een hoekje of in één helft van de barbecue en steek het aanmaakblokje aan. Leg het aanmaakblokje onder de kolen met een tang en wacht ongeveer een half uur tot de meeste kolen wit zijn aan de buitenkant. Gebruik af en toe een wapperaar om de kolen heet te houden. Je kunt de kolen van tijd tot tijd verschuiven met een houtskoolschep om de hitte beter te verspreiden.
 2. In de tussentijd kan je de chickenwings gaan marineren. Doe de chickenwings in de grote schaal en bestrooi ze met de kipkruiden, peper en zout naar smaak. Gebruik je handen om ze te husselen in de schaal. Zorg ervoor dat elk stukje van de chickenwing bedekt is met kruiden.
 3. Wanneer de barbecue heet genoeg is leg je de chickenwings op de grill. Af en toe keren met een tang voorkomt dat ze aanbranden en de hitte gelijkmatig blijft op de chickenwings.
 4. Intussen kun je de kleine schaal pakken en die vullen met wat barbecue saus. Wanneer de kipvleugels bijna gaar zijn pak je een bosje rozemarijn (of een kwast), doop je deze in het schaaltje met saus en bestrijk je de chickenwings met de saus. Laat daarna de chickenwings nog een minuut of 10 op de grill tot ze helemaal gaar zijn.

 

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

 

Geen comments

Laat een antwoord achter

UA-65063694-1