thumb_IMG_1851_1024

Vegetarische Falafel Burgers

  • 40 minuten
  • 13 ingrediënten

Ingrediënten

  • Flinke bos peterselie
  • knoflook 3 teentjes
  • zout en peper naar smaak
  • chilipoeder zoveel je aankan
  • komijnpoeder flinke theelepel
  • kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld 2 blikken a 400 gr
  • Ei (of een flax egg, zie tekst) 1
  • Havervlokken 3 el

Met deze burger missen de niet-vleesetende barbecuërs helemaal niets. Want naast de fantastische smaak,  kun je ‘m namelijk zelf aankleden zoals je wilt: lekker broodje, plakje cheddar cheese, tomaat, sla, saus… Ook heel geschikt voor een zogeheten balansdag of als je gewoon even geen vlees wilt eten. Wij zijn namelijk een grote fan van de bekende falafel uit de frituur, maar er is geen reden waarom je er niet ook gewoon falafel burgers van kunt maken. Ook deze falafel burgers zijn prima geschikt voor een kinderfeestje om door de kids zelf te laten maken.

  1. Doe de peterselie, knoflook, citroensap, komijn en een snuifje zout en peper in een keukenmachine
  2. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe toe en mix alles tot een grove structuur.
  3. Doe alles in een kom en voeg de havermout en het ei of flax egg toe en meng alles met je handen of een spatel tot het een stevige mix wordt.
  4. Maak 4 bolletjes en doe één bolletje in een burger press (of maak het plat met je handen als je die niet hebt).
  5. Leg de burgers een kwartier in de koelkast om ze wat steviger te krijgen
  6. Bestrijk de burgers met olijfolie, leg ze direct op de grill van de barbecue
  7. Na 5 a 10 minuten grillen op elke kant zijn de burgers klaar.

Vegetarische Falafelburger

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Geen comments

Laat een antwoord achter

UA-65063694-1