BBQ Kipsaté

BBQ Kipsaté

  • 20 minuten
  • 9 ingrediënten

Ingrediënten

  • kippendijen 1 kilo
  • ketjapsaus 5 el
  • ui, fijngesnipperd 1
  • knoflook, fijngesneden of geperst 3 teentjes
  • sap van 1 citroen + rasp 1
  • honing 1 el
  • zoete chilisaus 2 el
  • sojasaus 2 el

BBQ Kipsaté: anders, spicy, en erg lekker

 

Je hebt kipsaté en je hebt kipsaté. Als jij – net als wij – van een lekkere spicy BBQ kipsaté houdt die net even anders is, dan is dit recept een absolute aanrader. Kipsaté is zo’n fijn barbecue recept omdat het weinig moeite kost om veel mensen erg blij te maken, bijvoorbeeld op een feestje. Een beetje barbecue-er maakt de marinade natuurlijk zelf! Tip: Het belangrijkste is om te weten dat het vuur niet te heet mag zijn, omdat de marinade suiker bevat in de ingrediënten en het daardoor snel kan verbranden. Leg de satéstokjes dus zoveel mogelijk indirect op de grill, of wees zuinig met je kolen. Tip 2: Week de satéstokjes een paar uur (of overnacht) in een schaaltje met water, dit voorkomt dat ze verbranden.

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten behalve de kip in een kom en mix alles goed door elkaar
  2. Snijd de kippendijen in blokjes en doe ze in een ziplockbag of een grote kom
  3. Giet de mix in de ziplockbag of kom en hussel de kip goed door elkaar.
  4. Laat de kip 12-16 uur marineren in de koelkast
  5. Rijg de kippenblokjes op je geweekte satéstokjes met genoeg ruimte tussen de blokjes
  6. Leg de satéstokjes indirect op het vuur, keer regelmatig ongeveer 15-20 minuten

BBQ Kipsaté

Geen comments

Laat een antwoord achter

UA-65063694-1