Ingrediënten
- aardappels, geschild, gekookt, afgegoten en afgekoeld 3 aardappels
- 4 el yofresh: Dit kan ook mayonaise zijn, of een combinatie van 2 el yoghurt en 2 el mayonaise, of juist alleen yoghurt. Het is gezonder en frisser van smaak om yoghurt toe te voegen aangezien de romigheid van mayonaise natuurlijk best wel wat calorieën bevat, maar je kunt variëren naar smaak en de optie kiezen die jij het lekkerst vindt.
- rode ui, gesnipperd 1/2
- Peterselie, vers en gesnipperd 3 el
- knoflook, gesnipperd 1/2 teentje
- kleine augurken, in plakjes 2
- chilipoeder 1 tl
- citroensap van een halve citroen
- peper en zout naar smaak
Deze aardappelsalade is een klassieker waar je eindeloos mee kan variëren. Je kan de aardappelsalade naar smaak heel romig of juist heel fris maken. De chili zorgt voor een extra lekkere bite die goed zal passen bij elk barbecue gerecht wat je maakt. Het mooie aan dit bijgerecht is dat het niet warm geserveerd hoeft te worden, wat betekent dat je het ruim van te voren kunt maken, in de koelkast kunt doen, en je kan focussen op je vis, vlees, of je gasten!
Bereiding aardappelsalade
- Schil de aardappels en snijdt ze in 4 parten. Kook de aardappels zacht en wanneer dat is zal afhangen van het soort wat je hebt.
- Giet ze af in een vergiet en laat ze lekker staan totdat ze helemaal afgekoeld zijn en er geen stoom meer vanaf komt.
- Doe ze in een grote, diepe schaal en voeg de rest van de ingrediënten toe en meng het, waarbij je de mayonaise/yoghurt pas op het laatst toevoegt.
- De citroensap voeg pas op het allerlaatst toe, dat houdt de aardappelsalade lekker fris en vers.
Geen comments