Groene asperges met sesam, soja en knoflook.

Groene sesam asperges van de grill

  • 15 minuten
  • 5 ingrediënten

Ingrediënten

  • Bosje groene asperges Een pond
  • Sesamolie 2 el
  • Sojasaus 1 el
  • Teentje knoflook Geperst
  • Sesamzaadjes Om te bestrooien

Groene asperges grillen geeft een zoete en frisse smaak. Kinderen hebben een voorkeur voor alles wat zoet is boven alle andere smaken, grote kans dus dat ze deze groente wél lekker zullen vinden. Groene asperges gaan heel goed samen met de nootachtige smaak van sesamolie, en de bite van sojasaus.

Om groene sesam asperges te grillen spies je 3 of 4 asperges aan elkaar als een soort vlot op een satéprikker, zo voorkom je dat ze tussen de grill vallen.

Groene asperges grillen

  1. Snijd de onderkant van de stengel van de asperges en gooi de stengels weg
  2. Leg 3 of 4 asperges naast elkaar op een bord of een snijplank en plaats satéprikkers op twee plaatsen van je aspergesvlot. Houd een klein beetje ruimte tussen de asperges.
  3. Mix nu de sojasaus, sesamolie, en de knoflook in een schaaltje en bestrijk de asperges met een kwast met de mix.
  4. Grill de asperges direct boven het vuur voor ongeveer 5 minuten.
  5. Wanneer ze klaar zijn haal je ze van de grill en bestrooi je de asperges met sesamzaad.
Groene asperges met sesam, soja en knoflook.

Groene asperges met sesam, soja en knoflook.

Geen comments

Laat een antwoord achter

UA-65063694-1