Ingrediënten
- Cayennepoeder 3 tl
- Knoflookpoeder 1 tl
- Piripiri kruiden 1 el
- Bruine suiker 4 el
- Citroenpeper 1 el
- Hete paprikapoeder 2 tl
- Zoete paprikapoeder 3 el
- (Gemalen) mosterdzaad 2 tl
- Zout 2 el
- Rozemarijnpoeder 2 tl
Het mooie aan zelf een bbq rub maken is dat je eindeloos kan variëren. Iedereen heeft zijn eigen smaak en een rub maken kost je niet veel tijd, maar je hebt wel een eigen signature rub of marinade.
Deze rub is vrij pikant, maar wel ontzettend lekker. Mocht je liever voor minder pikant gaan dan doe je gewoon wat minder cayenne erin.
Hoe maak je de BBQ rub?
Doe alle ingrediënten in een fijnmaler of een vijzel. Onze rub is lekker bij bijvoorbeeld kip en alle soorten vis. Wij vinden het echt een top combinatie bij gamba’s en zalm. Kortom varieer erop los en je zult je gasten verassen met de lekkerste smaken.
Je kunt overigens echt lang doen met zo’n potje rub!
Wat ook leuk kan zijn, is om zelf een bbq rub te maken en die cadeau te doen aan iemand: een leuk potje kopen en een stikkervel en de rub bijvoorbeeld vernoemen naar iemand.
Geen comments