Octopus op de bbq recept

Malse octopus van de grill

  • 100 minuten
  • 10 ingrediënten

Voor de octopus bereiding

  • Octopus 1 kilo
  • Venkel 1, grofgesneden
  • Ui 1
  • Olijfolie 4 el
  • Gedroogde laurier 3 blaadjes
  • Peperkorrels 1 tl
  • Witte wijn 150 ml
  • Paprikapoeder 1 tl
  • Cayenepeper 0.5 tl poeder
  • Citroensap van 1 citroen

Als je nog nooit octopus hebt gegeten dan kan dat goed kloppen, want er zijn niet veel viswinkels die het standaard op voorraad hebben. Dat heeft niets te maken met de beschikbaarheid ervan, maar eerder met het gegeven dat niet veel mensen in Nederland het kopen. Dat is jammer, want als je alleen de octopus-armen koopt dan is het niet alleen minder afschrikwekkend, maar ook gewoon heel erg lekker. Octopus eten mensen wel eens in een salade, maar eigenlijk kan je er eindeloos mee variëren. Als je een keer geen inktvis, kip of mootje zalm op de grill wilt leggen, dan raad ik je aan om eens een gewaagde stap te zetten en een stukje octopus te maken! Onze octopus van de grill kun je prima maken als hoofdgerecht, maar ook in een salade verwerken, als borrelhapje serveren, of als voorafje eten. Tot slot leent dit stukje vis zich prima voor de wildste marinades dus de keus is aan jou hoe je gek je wilt maken met de kruiden.

Meestal wordt octopus ingevroren bij de visboer, en dat is helemaal niet erg! Het is zelfs goed, want op deze manier wordt je octopus juist mals. Je kunt hem zelf ook het beste nog even invriezen als je ‘m vers gekocht hebt om de malsheid te garanderen.

Bereiding octopus

  1. Snijd de venkel in grove stukken.
  2. Pel en snijd de ui in vieren.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een grote braadpan met een brede bodem en voeg de venkel, ui, octopus, laurierblaadjes, de peperkorrels en de wijn toe. Laat de octopus ongeveer 90 minuten koken.
  4. Als de pan droogkookt voeg dan eventueel een scheutje water toe.
  5. Haal de octopus uit de pan en snijd in grove stukken.
  6. Nu kan ie op de barbecue! Bestrijk de octopus met olijfolie en grill in circa 5 minuten goudbruin op de barbecue.
  7. Bestrooi de octopus paprikapoeder en cayennepeper en besprenkel met het sap van een halve citroen.

Geen comments

Laat een antwoord achter

UA-65063694-1