oesters van de bbq

Oesters van de BBQ

 • 25 minuten
 • 4 ingrediënten

Ingrediënten

 • Oesters kratje van 12 oesters
 • Roomboter 250 gram
 • knoflook, geperst 3 teentjes
 • Peper naar smaak

Veel mensen kennen oesters alleen van sjieke restaurants, van het rauw eten ervan, en van de welbekende Nederlandse film. Dat is jammer, want oesters zijn heel erg lekker, toegankelijk voor iedereen, en heel geschikt voor de barbecue! Oesters zijn niet alleen superlekker en simpel te maken, ze zijn ook nog eens heel gezond. Ze zitten vol met goede voedingstoffen zoals omega-3, en een royale hoeveelheid mineralen, zoals magnesium en zink, wat weer goed is voor een de stofwisseling en tegen verkoudheid. Genoeg redenen om het een keer te proberen dus.

Oesters openmaken…

 1. Voor het openmaken van oesters heb je een dubbelgevouwen theedoek nodig, en het liefst een oestermes. Als je dat niet hebt, gebruik dan een mes zonder een dunne punt, omdat die af zal breken en in het ergste geval kan je uitschieten en zit het mes in je hand. De punt moet dus goed stevig zijn.
 2. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier tussen de twee schelphelften. Wrik het mes voorzichtig naar binnen en maak met een korte draaibeweging de schelp open.
 3. Snijd de boven- en onderschelp langs de kier losjes van elkaar. Houd de oester goed recht om te voorkomen dat het vocht eruit loopt, maar zet niet te veel kracht op de oester.
 4. Verwijder de platte schelp en snijd de oesters in de bolle oesterschelpen los. Mocht er nog gruis in zitten, haal die dan weg.

Bereiding oesters van de bbq

 1. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur, en doe de knoflook en de peper erbij
 2. Verspreidt de kolen over de hele barbecue, zorg ervoor dat je kolen goed heet zijn
 3. Leg de oesters erop
 4. Zodra het vocht wat in de schelp zit gaat koken, giet je langzaam de gesmolten boter in elke schelp
 5. Laat de oesters nog even een paar minuten staan totdat de boter begint te koken
 6. Serveer met een schijfje citroen en tabasco

Oesters alweer op? Doop een stukje brood in het vocht wat uit de oesters komt dat geheid achter is gebleven op je bord. Extra smullen!

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

 

Geen comments

Laat een antwoord achter

UA-65063694-1