BBQ bacon gamba's

Surf ’n Turf op een stokje: Bacon Gamba’s

 • 40 minuten
 • 3 ingrediënten

Ingrediënten

 • Ongepelde gamba's 20 stuks
 • Gerookte spek 20 plakjes
 • Sate Prikkers 20

Op zoek naar een keer iets anders op een feestje dan bitterballen voor bij de borrel? Of zoek je een lekker voorafje die het heel goed doet bij zowel volwassenen, als kinderen, als volwassen kinderen? Probeer deze BBQ bacon gamba’s. Een surf ’n turf is nog nooit zo makkelijk geweest.

 

Bereiding BBQ Bacon Gamba’s

 1. Koop een stuk of 20 grote gamba’s. Deze kan je ongepeld bij de visboer of uit de diepvries halen.
 2. De gamba’s moet je even pellen voordat je er iets mee gaat doen, maar gelukkig is dat erg simpel: Haal eerst de kop eraf. Met een klein schaartje knip je van het begin van de rug naar de staart. Als het goed is kan je nu gemakkelijk de schil eraf halen. Met deze methode zorg je er ook voor dat het darmkanaal verwijderd wordt.
 3. Steek een satéprikker vanaf zijn staart naar de kop. Hou de gamba recht met je andere hand. Zo komt de garnaal mooi recht op de satéprikker. Doe dit voor alle gamba’s.
 4. Pak nu een plakje spek en begin met rollen aan de kop tot aan de staart. Rol de satéprikker rond zodat het spek er netjes en strak op komt te zitten. Duw het laatste stukje spek in de bovenste vouw,zo blijft de spek goed vast zitten. Strooi eventueel kruiden naar keuze over de gamba’s met spek. Je zou bijvoorbeld onze basic bbq rub kunnen gebruiken hiervoor.
 5. Leg ze de bacon gamba’s op een direct vuur op de barbecue. Je wilt dat het vuur vrij heet is aangezien ze maar 3-5 min per kant hoeven.
 6. De gambas zijn klaar zodra de spek een mooi bruin kleurtje krijgt.

 

BBQ bacon gamba's

BBQ bacon gamba’s

Geen comments

Laat een antwoord achter

UA-65063694-1