Ingrediënten
- Courgette 1 hele, 2 plakjes per satéprikker
- Olijfolie om mee te bestrijken
- Oregano of mediterraanse rub (zie tekst) 2 tl
- Knoflook 2 teentjes
- Zout en peper naar smaak
- Satéprikkers zoveel als nodig
- Verse basilicum 1 blaadje per satéprikker
Groenten hoeven lang niet altijd een “moetje” te zijn. Alleen omdat het gezond is, wil niet zeggen dat het niet prima past bij een heerlijke BBQ met een overdaad aan vlees. Met een klein beetje moeite heb je de heerlijkste (bij)gerechten van groenten en onze vegetarische bbq-spiesjes zijn daar een mooi voorbeeld van.
Bereiding vegetarische bbq-spiesjes
- Snijd de courgette en de tomaat en medium-dikke plakken, bijvoorbeeld 1 cm
- Rijg 1 plakje courgette, 1 plakje tomaat, en weer 1 plakje courgette aan een satéprikker
- Doe in een schaaltje de olijfolie, onze Mediterraanse rub (of oregano), zout en peper, en gesnipperde knoflook
- Bestrijk aan beide kanten van de satéprikker de courgette met de olijfoliemix
- Leg de satéprikkers indirect op de grill van de barbecue
- Wanneer de courgette bruin van kleur wordt, de satéprikker omdraaien
De tomaat zorgt ervoor dat de courgette niet uitdroogt, waardoor de structuur van de courgette aan de ene kant crispy en smokey wordt, terwijl de binnenkant sappig blijft. Op de foto hebben we trouwens de basilicumblaadjes al op de satéprikker gedaan en op de barbecue gezet: niet doen, dan droogt het uit. Veel lekkerder is om het erop te doen als je de prikkers van de barbecue haalt.
Geen comments