Zeebaars bbq recept

Zeebaars voor uitslovers

 • 45 minuten
 • 4 ingrediënten

Ingrediënten

 • 2 flinke, verse zeebaarsvissen
 • Bosje rozemarijn ongeveer 10 takjes
 • 4-6 schijfjes citroen
 • Peper en zout naar smaak

Deze zeebaars maakt Indruk, met hoofdletter i, en dat terwijl het zó makkelijk te maken is… Het enige wat een beetje moeite kost is naar de visboer gaan om verse zeebaars te halen. Vraag gelijk of het ontschubt en schoongemaakt kan worden, want dat doen ze wel voor je en het scheelt jou best wel wat werk. De voorbereiding kost je nog geen 10 minuten en daarna gaat het je heerlijk smaken. Dit is een witvis, dus best licht, en smaakt goed met lekkere dikke frieten, een aardappelsalade of een gewoon goede salade.

 

Bereiding zeebaars op de BBQ

 1. Als de visboer dat nog niet heeft gedaan, ontschub de huid, snijd de zeebaars onderin over de lengte open,  en maak het schoon. Je hoeft de kop er niet af te snijden.
 2. Als je de zeebaars goed hebt opengesneden over de gehele lengte, stop er dan 3 tot 5 takjes rozemarijn in en de schijfjes citroen zoveel er passen. Bestrooi vervolgens de buitenkant met flink wat peper en zout.
 3. De kolen moeten echt goed heet zijn om deze zeebaars mooi te kunnen grillen. Als dat niet het geval is dan loop je het risico dat de huid door de grill heen gaat zakken, waardoor de zeebaars omdraaien heel lastig wordt.
 4. Leg de zeebaar midden op de grill direct boven de hete kolen. Mag natuurlijk ook in een visrek.
 5. Ongeveer 7 tot 10 minuten grillen aan beide kanten. Als de huid los begint te laten weet je dat de zeebaars gaar is. Als de huid ontschubt is kan je deze ook eten: lekker crispy!

Geen comments

Laat een antwoord achter

UA-65063694-1