Chili gamba's recept

Zomerse chili gamba’s

  • 45 minuten
  • 8 ingrediënten

Gamba's marineren

  • verse of ontdooide gamba's 500 gram
  • olijfolie 3 el
  • knoflook, gesnipperd 2 teentjes
  • Chilipeper of chilipoeder 1 peper, of 1 tl poeder
  • paprikapoeder 1 tl
  • Sap van een limoen 2 el
  • Peterserlie, fijngesneden handjevol
  • Peper en zout naar smaak

 

Gamba’s zijn echt een bijzonder zomertopper want je kunt het serveren als voorgerecht, als hapjes tussendoor, of als hoofdgerecht in bijvoorbeeld een heerlijke risotto of pasta. Maar één ding blijft hetzelfde: dat het supermakkelijk te maken is. Het allerlekkerst zijn ze als ze heet van de barbecue geserveerd worden. Gamba’s koop je bij de supermarkt of visboer, zowel vers als bevroren zijn allebei prima opties.

 

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten behalve de peterselie in een schaal en mix de gamba’s goed door alle kruiden.
  2. Je kunt ze op een spies rijgen om ze makkelijker om te kunnen draaien of in een visrek doen, maar ze kunnen ook gewoon zo op de grill gelegd worden. Wel een beetje oppassen dat ze niet door de grill vallen.
  3. Leg ze op de grill waar de houtskolen het heetst zijn, en draai ze een paar keer om totdat ze gaar zijn. Peterselie doe je eroverheen als garnering als je ze van het vuur gehaald hebt.

Als je geen barbecue aan hebt staan kan je deze ook heerlijk wokken! Zet het vuur dan op de hoogste stand totdat ze een mooie kleur hebben gekregen.

Geen comments

Laat een antwoord achter

UA-65063694-1